top of page

Nyertesek

Recycled Design pályázatunkra olyan magyar tervezőket válogattunk be, akiknek szívügyük a hulladékmentesség és az újrahasznosítás. Egyedi designtárgyaik az Ajándék Terminál dedikált polcaira kerültek.

RECYCLED

DESIGN

PÁLYÁZAT

2022 adventi időszakában újra megrendezzük az Ajándék Terminált, ahol magyar design termékek kínálatunkat idén is re- és upcycling tematikájú kollekcióval bővítjük. Ha Téged is inspirál a fenntarthatóság, és otthon vagy a tárgyalkotásban, jelentkezz a RECYCLED DESIGN pályázatra 2022. október 31-ig!

 

Az Ajándék Terminál karácsonyi vásárt 2011-ben a Design Terminál indította útjára, azzal a céllal, hogy megjelenési lehetőséget biztosítson a hazai tervezők számára. A pop-up vásárt 2018-tól a Hybridart Management önállóan szervezi. Az Ajándék Terminál pop-up üzletében vásárlók kizárólag hazai tervezők termékeivel találkozhatnak, és minden vásárlás egy kisvállalkozás fejlődését segíti.

 

RECYCLED DESIGN // 2022. NOVEMBER 26 - DECEMBER 24. között újra megrendezésre kerül az Ajándék Terminál designvásár.

 

Magyar design termékek kínálatunkban idén is kiemelt szerepet kapnak a fenntarthatóság által inspirált termékek. Olyan magyar tervezőket szólítunk meg akiknek szívügyük a hulladékmentesség, a re- és upcycling. Látunk jó példákat a környezettudatos design terén, de mégis szükség van újabb alternatívákra, iránymutatásra. Éppen ezért célunk olyan még ismeretlen és ismert hazai alkotókat felkérni visszagyűjtött hulladékból készülő designtárgyak alkotására, akiknek szakmai tapasztalata segíti ezt elő, pl. kávéskapszulából divatos táska születhessen. A hazai tervezők számára a Hybrid Art Management Kft. (a továbbiakban Kiíró) által kiírt design pályázati felhívásra érkezett tervek közül, egy szakmai zsűri döntése alapján kiválasztanánk azokat a designtárgyakat, melyek az Ajándék Terminál Budapest standjának polcaira kerülnek. Az Ajándék Terminal vásáron a RECYCLED DESIGN Collection dedikált installáción jelenik meg. 

 

Mottónk: „Veled együtt hiszünk a magyar design hozzáadott értékében." 

Pályázati felhívás:

BAMBUKA STUDIO (Toldy Nóra, Batdzsargal Batmönh)

HATÁROK KOLLEKCIÓ (Börcsök Anna)

COMPACT PIE (Mogyorósi Tímea)

EXTENT (Sara Fraschini)

Gulipán design (Réthy Orsolya)

itthon. (Király Adrienn, Szalai Bálint)

kleen-wear (Ábrahám Viktória, Ábrahám Balázs, Gerber Gordon)

Mimikri (Nagy Krisztina)

pici and the city (Schwertner Janka)

MINI CITY (Sátor Dénes)

GRATULÁLUNK!

A Viaplant (tervező: Szakács Barnabás, tájépítész) jellemzője maga a növény, melynek színét és textúráját különleges módon rögzíti az egyedi gyártási technológia. A Viaplantot elsősorban a belsőépítészet területén lehet sokoldalúan használni, de a márka portfóliójában szerepelnek saját tervezésű lámpák is. A Viaplant alapvető filozófiája a történetmesélés, a növényekhez kapcsolódó személyes emlékekkel teremt egyedi értéket. Így kaphat otthonunkban második életet az esküvői virágdekoráció, vagy akár egy futball stadionból származó gyep.

 • Website
 • Instagram
 • Facebook

Tóth Viki, tervezőgrafikus, grafika tanár, virágkötő. A „Titkos Kertben” saját kertjében termesztett virágok magjait használja fel, természetesen vegyszermentesen. A csomagolás saját tervezésű, ragasztás nélkül készül, egy darab A/4-es lapból hajtogatva. A csomagban megtalálhatóak a virágok leírásai. A csomagolást gyűjtsd szelektíven, a tartalmában pedig leld sok-sok örömöd az új tavasz/nyár beköszöntével!

 • Web

POPARTBOX - 100% UPCYCLING 2016-ban alapították meg a PopArtBox névre keresztelt műhelyüket, ketten Nagy Júlia iparművész és Házi Andrea képzőművész. Hosszútávú koncepciójuk egy olyan életszemlélet kialakítása és megosztása, amely nem csak az alkotói szükségleteiket elégíti ki, hanem a környezettudatosságra is felhívja a figyelmet. Rávilágít mindazokra az apró részletekre, tényekre amelyek kizökkentenek a hétköznapi, bevett ritmusunkból és újraformáló, inspiráló, gondolatokat generálnak bennünk. Kifejezési formájuk direkt, sokszor meghökkentő, vicces, néhol szókimondó, punk, akár morbid is, de mindenképpen gondolatébresztő és egyedi.

 • Web
 • Instagram
 • Facebook

Balogh Kinga, a brand megálmodója 2011 óta tervez és készít csomagolási hulladékból ékszereket, kiegészítőket. A fenntartható szemléletben alkotott ékszerek hosszas tervezés után, etikus műhelyben készülnek, válogatott, jó minőségű anyagok újrafelhasználásával. A termékek alapanyaga PET műanyag - egyszer használatos csomagolási hulladék. Az alapanyag közvetlen környezetéből és a témára nyitott gondolkodású cégektől kerül az alkotóhoz.

 • web
 • Instagram
 • Facebook

PLANTETHICS by Dénes Barbara egy etikus, fenntartható, vegán ékszereket, divat és lakberendezési kiegészítőket készítő hazai márka. A természet - ihlette, letisztult, elegáns darabokat a növényetika elvei szerint, kézzel és szeretettel állítják elő, kiemelt figyelmet fordítva az alapanyagokra, beszállítókra, és a munkakörülményekre is. A PLANTETHICS erdei növényes FOREST kollekciójához rendszeresen gyűjtenek a ház körül apró növényeket, odafigyelve, hogy mindig maradjon elegendő hajtás és virág, amivel azok tovább tudnak növekedni, szaporodni, így óvva a helyi ökoszisztémát. Innen rendszeresen mennek sziklát mászni Veszprémbe a Betekints Völgybe, ahol a sziklák hasadékaiból kikandikáló kis páfrány leveleket szednek a FOREST ékszerekhez. A tudatos természetjáróknak tervezett fair trade és újrahasznosított ezüst WANDERWOMAN ékszerkollekcióban is több olyan darab található, amelyet a balatoni galagonya bokrok és hársfák bogyói, a sziklafalak struktúrája, és az azok mentén növő nagyobb páfrányok ihlettek, a kis kagyló medál pedig a balatoni csobbanásokat idézi.

 • web
 • Instagram
 • Facebook

Mészáros Róza, a A LOFT lab. megálmodója, otthon és esemény kiegészítők, DIY előkészített projekt dobozok tervezésével és gyártásával foglalkozik, valamint workshopok keretében biztosít helyet és időt az alkotásvágynak. A szárnyai alatt megálmodott DIY box egy doboznyi válogatott hozzávaló, az első lépés egy hasznos projekt elkészítéshez. Az ehhez szükséges eszközök és anyagok a dobozban megtalálhatók, de a megvalósítás örömét már az alkotó élvezheti; otthon, az alapanyagok felesleges felhalmozása nélkül.

 • Website
 • Instagram

Réthy Orsolya, Gulipán Design néven kerámia tárgyak készítésével és kerámia készítés oktatásával is foglalkozik. A fazekas iskolában és neves keramikus mesterek melletti számos tradicionális kerámia készítési technikával ismerkedett meg. Emellett a tárgyformálás alternatív formái is érdeklik. Kísérletezés során vetődött fel a lehetősége a nyomatkészítés grafikában használt linóleummetszés kerámia készítésben való alkalmazása. Az agyag tulajdonságai miatt a meleg burkolásnál használt pvc-padló bizonyult a megfelelőnek. Ezek beszerzése bonyolult feladat mivel az általa használt nyomóformákhoz megfelelő pvc eredeti funkciójához képest ellentétesnek kell lennie. A “Linó Kollekció” pályázati anyaggal arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy a hulladéknak szánt anyagokat az alapanyag kiváltása mellett, az alkotás folyamatához is felhasználhatóak.

 • Web
 • Instagram
 • Facebook

Nagy Anna Nóra, az Eperfa márka alapítójának hazánk élővilága kimeríthetetlen inspiráció forrás. Újra és újra elámul a gyermeki kíváncsiságon és a bennük lévő lassú, elmélyülő felfedezés varázsán. Játékaik a gyermekkor természetes lassúságát tükrözik. Az adott terület legjobb hazai szakértőit vonják be minden egyes játék tervezési folyamatába. Segítségükkel olyan madarakat, bogarakat, fákat és hegyeket formálhatnak játékká amik a mindennapjaink részét képezik, megmutatva a minket körülvevő csodálatos világot.

 • Web
 • Instagram
 • Facebook

Az Econor Design célja, hogy új életciklust biztosítson a már nem használt anyagoknak, így minden termék alapanyaga újrahasznosított és ismételten újrahasznosítható. A szőnyegek és tároló kosarak nem használt pólókból készülnek, hagyományos kézi technikával. A bútorok gyártásából származó fadarabokból kisebb lakáskiegészítők születnek, tükrök, könyvtámaszok, mécsestartók, vágódeszkák. A párnabelsők darált szivaccsal vannak töltve, a párnahuzatok anyaga nyugat-európai bútorgyártók megmaradt 1-2 méteres szövet végeiből származik. A gyártás során semmilyen hulladék nem keletkezik.

 • web
 • web
 • Instagram
 • Facebook

"Használd természetesen!" Károlyi Anna festőrestaurátor művész, a márka létrehozója, termék tervező és festő. Tóth Viki tervezőgrafikus művész, az arculat tervezője, termék tervező és festő. Együttműködésüket egy közösségi élmény hívta életre, egyfajta "meditatív cselekedet, amit másokkal követünk el". Innen fordultak az egyedi termékek létrehozása felé, amit az újrahasznosítás ihletett. Termékeik kézzel készített direkt printek, egyedi növényi lenyomattal. A kialakított színkompozíciók hasonlóak, akár egy kollekció darabjai, de az eredmény mindig más és más lesz, kiemelve a természet által tökéletesített növényi struktúrát.

 • Instagram
 • Facebook
bottom of page