top of page

A THE VINYLINO csokornyakkendők kézzel készültek karcos vinylekből, valamint különböző textilekből és ez tényleg azt jelenti, hogy az ebédlő asztal fölött csiszolunk, varrunk és dobozolunk. Az ötlet természetesen egy féktelen buliban pattant ki, a név egy másikban, a munkálatok alatt viszont már szigorúan csak kisfröccsöt fogyasztunk. A felhasznált anyagok nagy része újrahasznosított, főleg padlásokról, nagymamától és szekrények aljáról szedtük össze a lemezeket. Nem kell aggódni, az első kiadásos Beatlest nem toltuk be a körfűrész alá, sőt, Korda Gyuri bácsi hangfelvételei is megmenekülnek (REPTÉÉÉR), ha még le tudtuk játszani (és ha igen, a jóisten irgalmazzon a szomszédoknak). A textilek első osztályú termékek és van, amit Erzsébet királynő bársonyfüggönyéből vágtunk le suttyomban (filmes barátainknak nagy köszi, hogy még a bontás előtt ledarabolnak nekünk egy-egy kis csíkot az extra drapériákból!). Nyolc nyakkendő forma készül, a csomóhoz hat féle anyagból lehet választani a webshopban, a facebook oldalunkon azonban végtelen variáció rendelhető üzenetben. Így hozott anyagból is sokszor dolgozunk, hogy a vőlegény nyakkendője tökéletesen passzoljon az anyós kalapjához és apa régi, kedvenc lila öltönye is új életre kelhet egy diszkrétebb formában.


A textil-színeket hagyományosan neveztük el (piros, fehér, kék, stb.) a különböző formák viszont a leghíresebb és legcsodálatosabb zeneszerzőkről kapták a nevüket, így büszkén viselheted Kodály, Mozart, Chopin, Mercury, Jackson, Piaf, Prince vagy az öreg Bowie által ihletett csokornyakkendőket.


És azért a csajokon fotóztuk be a kollekciót, mert sokkal szebbek, mint a haverunk, aki modellnek jött volna és így gyorsan bebizonyosodott, hogy a csokornyakkendő unisex!

THE VINYLINO

textil
bottom of page