top of page

A Borarti megálmodója Kollár Borbála. Tíz évvel ezelőtt indítottam el önálló blogomat Borarti for kids néven, ami azóta olyan tevékenységekkel és termékekkel egészült ki, mint tematikus alkotótáborok, egyedi kézműves dekorációs megoldások, DIY-pakkok és workshopok gyerekek és felnőttek számára egyaránt. 2020-tól új társammal, Benke Anitával folytatjuk a munkát, akivel közösen építjük a Borarti márkát. Célunk, hogy megmutassuk másoknak is egyedi életfilozófiánkat: a szabad alkotás szépségét, a természet szeretetét, valamint az újrahasznosítás fontosságát. A Borarti termékei és szolgáltatásai mind erre az egységre épülnek.


A Borarti koncepciója és főbb irányvonalai:

Borarti Adventure – alkotás és kalandozások a természetben

Borarti Art of Nature – ‘Hozd be az otthonodba a természetet’, lakásdekor kollekció

Borarti Art Pakk – DIY alkotócsomagok gyerekeknek és felnőtteknek (100% magyar termék)


„MINDEN GYEREK EGY MŰVÉSZ, A KÉRDÉS CSAK AZ, HOGYAN MARADJON MŰVÉSZ, HA MÁR FELNŐTT.“ — PABLO PICASSO


BORARTI ART PAKK - DIY ALKOTÓCSOMAG


Hiszem, hogy a boldog gyerekkor alapvető feltétele a földközeli életmód. A gyerek érezze, tapintsa, ismerje meg az őt körülvevő természetet, tudja, milyen a nyirkos talaj érintése, a harmatos erdő illata, a pillangó szárnycsapkodásának hangja. Legyen koszos a keze, ismerje a szél érintését az arcán, mert ezek azok a tapasztalások, amelyekre aztán később építkezhet, és felnőttként ezek azok az emlékek, amelyek visszahozzák a gyermeki énünk boldog pillanatait és örökös inspirációt adva segíthetik felnőttkori szemléletünket.

Közelebb húzzuk magunkhoz a természetet, megvizsgáljuk, újragondoljuk. Színeit, formáit alkotásra használjuk. Vizsgálódunk, kísérletezünk, a körülöttünk lévő alapanyagokat felhasználjuk, újrahasznosítjuk a képzőművészet segítségével.


Az alapanyagok kiválasztásánál, és a feladatok tematikájának kialakításakor is a környezettudatos szemlélet az egyik legfőbb mozgatórugóm. Megmutatom a gyerekeknek és szüleiknek, hogy a környezetünkben fellelhető egyszerű anyagok sokszor mekkora lehetőséget rejtenek az alkotásra.


Segítünk, hiszen minden pakkban benne van az ötlet, az eszközök, az alapanyagok és a megvalósításhoz szükséges eligazítás. Fogjuk a kezeteket, de mégis hagyunk szabadon szárnyalni. Ez a titka a Borarti Art Pakkoknak.

Borarti

dekor, textil, írószer
bottom of page