top of page

1963-ban születtem Olaszországban a Rómától nem messze található Gaeta városában. Fiatal koromban édesapám kiküldetései révén hosszabb időszakokat töltöttem külföldön, így az afrikai szavannáktól Irak sivatagain át, Skócia felső szeles csücskéig értek élmények a kultúrák és vallások sokaságát illetően és hamar megtanultam nyitottsággal értékelni a változatosságot. Fiatal felnőtt koromban több évet töltöttem Angliában, ahol antik bútorok restaurálásából éltem, mert mindig is elvarázsolt minden, ami régiség és kézzel készült.


1999-ben települtem Magyarországra, ahol azóta is élek és dolgozom magyar feleségemmel és időközben fiatal felnőtté cseperedett gyermekeimmel. Vállalkozói életem során sok mindent saját kézzel készítettem, kerti bútorokat, épületeket és a régi tárgyak iránti vonzódásom eredményeként előszeretettel újítottam fel többek között rádiókat és bútordarabokat.


Kreatív újrahasznosító alkotói pályám az ötvenes éveim közepén kezdődött, amikor egy rövid időre családommal Torinóba költöztünk. Az akkori ideiglenes lakhelyünket próbáltam meg otthonossá tenni, főleg olyan anyagokból, amelyeket a természeti értékekben gazdag Piemonte tartományban tett kirándulásaink alkalmával gyűjtöttem és kombináltam a híres torinói Baloon régiségpiacon talált antik elemekkel.


Magyarországra történő visszaköltözésünket követően, az egyik barátom hidraulikus és robotisztikai üzeméből változatos fém hulladék anyagokra tettem szert. A számára már használhatatlan anyagok formái megmozgatták a fantáziámat és elkezdtem ezekből az ipari fém hulladékokból, maradék anyagokból és elhasználódott alkatrészekből különböző témájú szobrokat formálni.


Inspirációmat abból a törekvésemből nyerem, miszerint minél kevesebb dologtól szeretek megválni és az eszközöket, különböző anyagok a kreativitás által új format nyerve képezzék továbbra is életünk részét, akár művészeti alkotások formájában. Az alkotói munkám része nem csupán az ötletből áll, hanem annak aprólékos és sokszor a fa és fém megmunkálás szakértelmét igénylő folyamatait is magam végzem.


Alkotói pályám ezen szakaszában az inspirációm és ötleteim tárháza kimeríthetetlennek tűnik, jelenleg a festmények és fém elemek összekombinálásának technikájával kísérletezem és remélem sokaknak okozhatok örömet a jövőben is alkotásaimmal. Ha ‘cseppnek is tűnik a tengerben’, de tevékenységemmel úgy érzem hozzájárulhatok ahhoz, hogy a minket körülvevő anyagok és tárgyak ne hulladékként végezzék, hanem a kreativitás révén továbbra is művészeti alkotások formájában mindennapi életünk részét képezzék.


Önálló Kiállítások:

2020 - Gyenesdiás, Természet Háza Látogatóközpont 2021 - Kisvárda, Bagolyvár

2022 - Gödöllő, Hello Food Supreme Bistrot Galéria

ARTE DI PINO

dekor
bottom of page